fbpx
NieuwsProfessional

‘Airlines maken volgend decennium veel meer winst’

Luchtvaartmaatschappijen zullen volgend decennium veel meer winst maken, voorspelt Peter Bellew, CEO van Malaysia Airlines, in een interview met The Blue Swan.

Stabiel
Bellew stelt dat de olieprijs in het volgende decennium stabiliseert. Ook zal er volgens hem een toenemende groei zijn in hernieuwbare energiebronnen.

Superwinst
De topman voorspelt een rooskleurige toekomst: “Ik denk dat rond 2020 de vraag naar olie zal afnemen en dat dat duidelijk wordt in 2021. Dan zien we een daling in de olieprijs, wat kan leiden tot superwinsten voor luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor kunnen vliegtuigen die weinig gebruikt worden vanwege het hoge verbruik ineens weer wel gebruikt worden.”

Macht
“Tevens zal het de macht die oliestaten momenteel hebben aanzienlijk veranderen. En ik spreek nu over slecht drie tot vier jaar vanaf nu”, aldus de topman.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button