fbpx
Onderwerpen

Onderzoek: Air Canada rakelings boven vliegtuigen

Het toestel van Air Canada dat vrijdag bijna op de taxibaan landde, vloog slechts dertig meter boven de vliegtuigen. Dat stellen onderzoekers in een rapport, schrijft Flightglobal.

Rakelings
Uit het onderzoek blijkt dat de A320 van Air Canada dertig meter boven de eerste twee toestellen vloog, 61 meter boven het tweede en 91 meter boven het derde toestel. De dichtstbijzijnde afstand vanaf de zijkant was ongeveer 9 meter.

Verlichting
Op de taxibaan stonden vier toestellen klaar om op te stijgen. Toen een van de piloten melding maakte van storende verlichting op de baan, greep de luchtverkeersleiding in. De bemanning maakte daarop meteen een go-around.

Donker
Het voorval vond plaats op vrijdag 7 juli om 23:56. Het was donker, maar er zou nog genoeg zicht zijn geweest en er waren geen bijzondere weersomstandigheden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button