Up in the Sky zoekt redacteur

Ter uitbreiding van ons team hebben wij ruimte voor een beginnend journalist!

Ben jij accuraat en snel? Heb je affiniteit met de luchtvaart? En ben je een proactieve nieuwsjager? Dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen.

Wij bieden je de mogelijkheid om een uitgebreid portfolio op te bouwen, met zowel ervaring achter het bureau als in het veld. De luchtvaart is een dynamische wereld waarin veel gebeurt.

Werkzaamheden
De kern van het werk is het bijhouden van de dagelijkse nieuwsstroom. Je zoekt naar nieuws en dat verwerk je tot duidelijke en leesbare stukken. Daarbij is het de bedoeling dat je op termijn ook interviews zal afnemen en achtergrondstukken en longreads schrijft. Ook trips naar het buitenland kunnen onderdeel uitmaken van je werk. Bovendien heb je de mogelijkheid om je eigen onderzoeksprojecten vorm te geven. Dit alles uiteraard in overleg met de hoofdredactie en de rest van de kernredactie.

Team
Je gaat deel uitmaken van een jong en enthousiast team dat de termen ‘luchtvaart’ en ‘journalistiek’ samenbrengt.

De functie betreft in eerste instantie een werkervaringsplek van een half jaar, 2 tot 4 dagen per week (in overleg), met een passende beloning. Startdatum is in overleg en kan al op korte termijn. Bij gebleken geschiktheid bestaat de intentie om samen verder te gaan.

Minimaal
We hanteren een aantal minimumeisen voor deze functie. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn en over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal beschikken. Je werk- en denkniveau is minimaal HBO. Na de zomer zit je tenminste in je vierde jaar van een journalistieke HBO- of universitaire opleiding. Een reeds behaalde (bachelor of master) graad in de journalistiek is een grote pre.

Enthousiast? Stuur je motivatie met CV naar info[at]upinthesky.nl.

De sluitingsdatum is op zondag 10 september

About Redactie

Redactie
Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.