AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

American stopt met codeshares Etihad en Qatar

American Airlines schort zijn codeshares met Etihad en Qatar Airways op, als protest tegen de vermeende subsidies die de golfmaatschappijen van de overheid krijgen. Dat schrijft Air Transport World.

Codeshares
De codeshares zijn opgeschort sinds 29 juni. De laatste datum dat er met een van deze twee codeshares gevlogen wordt is 24 maart, 2018.

Commercieel
Alle andere aspecten van de commerciële relatie met Qatar en Etihad blijven wel intact. Dat houdt bijvoorbeeld cargo in, het frequent flyer programma en lounge toegang.

Impact
American zegt tegen Air Transport World dat de maatregel geen financiële impact heeft voor de maatschappij. “Het is een uitbreiding van ons standpunt tegen de illegale subsidies die deze maatschappijen krijgen van hun overheid.”

Teleurgesteld
Etihad laat in een reactie aan Up in the Sky weten teleurgesteld te zijn over het besluit van American. “We zien de beslissing van American Airlines als concurrentiebeperkend en consumentonvriendelijk. Het zorgt voor minder keuzes voor consumenten en kan resulteren in hogere tarieven voor reizigers van en naar de Verenigde Staten.” De maatschapppij wil samenwerken “met alle maatschappijen waaronder alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, zodat we passagiers meer concurrentie, meer bestemmingen en vooral een betere vluchtervaring kunnen bieden”, stelt de carrier.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close