fbpx
Naast het nieuwsNieuws

Spaanse eilanden willen alcohollimiet in vliegtuig

Autoriteiten van de Spaanse eilandengroep Balearen (waaronder Mallorca en Ibiza vallen) roepen de Europese Unie op om een alcohollimiet in te stellen in het vliegtuig. Dat schrijft de BBC.

Verzoek
Pilar Carbonell, hoofd van het toerisme op de eilanden, heeft samen met Spanje gepleit bij de Europese Commissie om het verzoek te honoreren.

Vechtpartij
De stap komt na een aantal alcoholincidenten. Zo ontstond er bijvoorbeeld een vechtpartij op een Ryanair-vlucht van Manchester naar Palma de Mallorca.

Veiligheid
Carbonell zegt in een verklaring dat het limiet op alcohol op vliegvelden en in vliegtuigen ‘veiligheid garandeert en asociaal toerisme tegen gaat.’ Het is niet duidelijk of hij dit limiet voor alle Europese vluchten wil of alleen voor de vluchten naar de eilanden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button