IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Vrouw overlijdt door jetblast Sint Maarten

Op Sint Maarten is een toeriste om het leven gekomen doordat ze door een jetblast omver werd geblazen en met haar hoofd op een betonblok terecht kwam. Dat melden lokale media.Spoed
De vrouw stond bij een hek dat het strand scheidt van de landingsbaan. Toen de motoren van een vertrekkend vliegtuig vol gas gaven werd zij weggeblazen. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Slachtoffer
Het slachtoffer zou een 57-jarige vrouw uit Nieuw-Zeeland zijn.

Gewonden
De toeriste stond op Maho Beach. Het stukje strand is populair omdat vliegtuigen op enkele tientallen meters hoogte overvliegen. Ondanks de aanwezigheid van waarschuwingsborden gebeurt het regelmatig dat mensen gewond raken door de jetblast. Voor zover bekend heeft dit nooit tot dodelijke slachtoffers geleid.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen