AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

easyJet vraagt Oostenrijkse licentie aan

EasyJet heeft bij de Oostenrijkse luchtvaartautoriteiten een aanvraag ingediend voor een Air Operator Certificate (AOC). Met het AOC wil de maatschappij Europese vluchten veiligstellen na de Brexit.easyJet Europe
Als easyJet de licentie krijgt, wordt de maatschappij easyJet Europe opgericht. Het hoofdkantoor van de nieuwe maatschappij komt in Wenen. Het personeel van de nieuwe carrier is nu al gestationeerd op verschillende bases in Europa, stelt de maatschappij.

Europees land
Al vlak na de Brexit liet het bedrijf weten te kijken naar alternatieven om binnen Europa te blijven vliegen. Dat kan het makkelijkste door een AOC aan te vragen in een land wat lid is van de Europese Unie. Zwitserland, waar easyJet al een AOC heeft, is dat niet.

Registratie
De nieuwe maatschappij krijgt een vloot van ongeveer 110 toestellen, geeft easyJet aan. De vliegtuigen hebben nu nog een Britse registratie, maar worden opnieuw geregistreerd in Oostenrijk. Het gaat daarbij alleen om de registratie, benadrukt easyJet. De vliegtuigen worden niet allemaal fysiek verplaatst naar Oostenrijk.

Akkoord
Hoewel de nieuwe structuur met het Oostenrijkse AOC ervoor zorgt dat easyJet kan blijven vliegen in Europa, wil de maatschappij wel dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een nieuw akkoord sluiten waardoor onderlinge vluchten mogelijk blijven.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.