AirlinesOnderwerpProfessionalVliegvelden

Eerste CS-100’s Delta naar New York JFK

Delta Air Lines stationeert in 2018 de eerste CS-100’s op New York John F. Kennedy Airport. De toestellen vervangen daar kleinere toestellen van Bombardier. Dit meldt FlightGlobal.

De maatschappij uit Atlanta heeft 75 exemplaren van de CS-100 besteld bij Bombardier. Met de vliegtuigen wordt de capaciteit bij de feedermaatschappijen vergroot. “De eerste gaat naar New York”, aldus Delta-president Glen Hauenstein.

Capaciteit
Aan boord van de nieuwe CSeries is plaats voor 110 passagiers. In de CRJ’s van Bombardier die nu door de feedermaatschappijen gebruikt worden, gaan 76 passagiers. Die toestellen worden weer doorgeschoven om de kleinste toestellen uit de vloot, waar 50 passagiers in passen, te vervangen.

Restricties
Delta heeft nu 217 toestellen met plek voor 76 passagiers. Door contractafspraken met de piloten van de feedermaatschappijen mogen er maximaal 223 vliegtuigen voor 76 passagiers zijn. Over grotere toestellen is niets vastgelegd. De contracten kunnen pas in 2019 worden opengebroken.

Aanklacht Boeing
Delta verwacht geen problemen door de aanklacht van Boeing tegen Bombardier. “We nemen het eerste toestel komende lente af”, stelde Hauenstein tegenover Reuters.

Dumpprijzen
De Amerikaanse vliegtuigbouwer stelt dat Bombardier de CS-100 order van Delta tegen dumpprijzen heeft aangeboden.De Amerikaanse overheid onderzoekt de klacht van Boeing. Als Bombardier schuldig bevonden wordt, kan de prijs van de toestellen omhoog gaan, of kan Bombardier een verbod krijgen om de CSeries nog in de Verenigde Staten te verkopen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/