AirlinesFrequente reizigerIndustrieOnderwerp

Emirates wil vaker naar VS

Emirates verwacht op korte termijn weer meer vluchten naar de Verenigde Staten te plannen. Nu het laptopverbod weer opgeheven is, neemt de vraag toe. Dit stelt president Tim Clark tegenover The National.Schrappen
Door het laptopverbod zag Emirates zich in april genoodzaakt om een aantal vluchten te schrappen. Doordat consumenten hun elektronica niet meer mee mochten nemen als handbagage, boekten veel mensen minder reizen naar de Verenigde Staten. Begin juli werd Dubai weer vrijgesteld van het verbod.

Bezetting
Clark ziet al verbeteringen. “We hebben Orlando alweer naar een dagelijkse vlucht teruggebracht en we zien een bijzonder hoge bezetting naar Boston en Seattle”, zegt hij. “Ik denk niet dat het nog lang duurt voor we bekijken of weer capaciteit kunnen toevoegen. Ik hoop dat we dat snel kunnen herstellen.”

Inreisverbod
Het besluit van Emirates om vluchten te schrappen, kwam niet alleen door het laptopverbod. Ook het inreisverbod van Trump droeg bij aan die beslissing stelt Clark. “Door de twee verboden samen nam de vraag met dubbele cijfers af. Dat is waarom we minder zijn gaan vliegen naar Boston, Seattle, Los Angeles, Orlando en Fort Lauderdale”, legt hij uit. De vraag op de routes liep volgens de CEO met twintig procent terug.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen