fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Schiphol op weg naar nieuw passagiersrecord

Schiphol verwerkte in het eerste half jaar van 2017 fors meer passagiers dan over diezelfde periode in 2016. Het aantal reizigers op de luchthaven nam met 2,5 miljoen passagiers toe. Hiermee lijkt Schiphol op weg naar een nieuw passagiersrecord.

32 miljoen
In totaal vlogen in de eerste zes maanden 32.292.610 passagiers via Schiphol. In januari tot juni 2016 waren dat er nog 29.703.626. Ook het aantal vliegbewegingen zit in de lift ten opzichte van 2016; er waren 4,9 procent meer starts en landingen op de luchthaven.

Juni
In de maand juni verwerkte de luchthaven 6,1 miljoen passagiers, een stijging van 7,1 procent ten opzichte van een jaar eerder; toen werden 5,7 miljoen passagiers verwelkomd op het vliegveld. De meeste passagiers werden in juni vervoerd op de Europese vluchten, waar 4,4 miljoen reizigers vervoerd werden. In 2016 was dit nog 4,1 miljoen. Het aantal intercontinentale passagiers nam ook toe; dat aantal groeide met 8,7 procent naar 1,6 miljoen passagiers.

Record
Dat de luchthaven positieve cijfers overlegt, is geen verrassing. Sinds begin 2017 worden iedere maand meer passagiers vervoerd dan in diezelfde maand een jaar eerder. In 2016 werden uiteindelijk 63,6 miljoen reizigers verwerkt, dat was toen al een record. Als de cijfers van het eerste kwartaal één op één verdubbeld worden, wordt dat aantal in ieder geval weer verbeterd.

Drukte
In de zomervakantie verwacht Schiphol 31 ‘piekdagen‘ waarop het erg druk is op de luchthaven. Om eventuele overlast voor reizigers te beperken, nemen de luchthaven en de luchtvaartmaatschappijen wel een aantal voorzorgsmaatregelen.

Vracht
Het aantal tonnen vracht dat verwerkt werd door de luchthaven, nam net als het aantal passagiers, ook toe. In het eerste half jaar van 2016 werd nog 797.069 ton vracht verwerkt, eind juni 2017 stond die hoeveelheid op 866.713 ton.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button