Naast het nieuwsOverig nieuws

Schiphol vervangt deel gevelbeplating Hilton

Schiphol heeft een deel van de gevelbeplating van het Hilton Hotel op de luchthaven vervangen. De composieten ruitvormige platen die eerst op de gevel zaten, voldeden niet aan alle brandveiligheidseisen. Het hotel was en is desondanks wel brandveilig, benadrukt de luchthaven.

Gevelplaten
NRC Handelsblad meldde vrijdagochtend dat het Hilton hotel niet brandveilig zou zijn doordat de composieten platen niet aan de brandveiligheidseisen voldoen. De luchthaven laat in een reactie weten dat de platen op één punt niet helemaal voldeed aan de wettelijke eisen. De “eerste prioriteit bestond vervolgens uit het bepalen of het hotel veilig was voor gasten en werknemers. Een externe expert bevestigde dat het hotel brandveilig was”, stelt Schiphol.

Aluminium
De onvolkomenheid een onderzoek in mei 2016 bleek dat een deel van de gevelbeplating moest worden aangepast om te voldoen aan de wettelijk gestelde brandveiligheidseisen, stelt de luchthaven. Daarom zijn de composieten panelen vervangen door aluminiumpanelen die aan alle eisen voldoen. Dit is in overleg met het Hilton en de lokale autoriteiten gebeurd.

Aanvullende eisen
Naast het vervangen van de platen zijn er aanvullende maatregelen genomen. Zo is cameratoezicht op de gevel van het Hilton om een mogelijke brand te ontdekken en het evacuatieprotocol is aangepast.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen