fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

250.000 Euro voor Ryanair na dreigtweet

Een Amerikaanse Twitter-gebruiker moet Ryanair bijna 250.000 euro betalen nadat hij via het sociale medium dreigde om een toestel van de Ierse low-cost carrier op te blazen. Dit heeft een rechtbank in Pennsylvania beslist.

De man, volgens diverse media ene Brian Lake, bedreigde de luchtvaartmaatschappij in 2016 met een anonieme tweet. “Hallo Ryanair, jullie hebben vijftien minuten voor ik de grootste terreuraanval in het Verenigd Koninkrijk uitvoer op één van jullie vliegtuigen. Wees voorbereid”, verstuurde de man.

Afpersing
Met een rechterlijk bevel kreeg Ryanair Twitter zo ver dat Lake geïdentificeerd kon worden. Bij de rechtbank in Pennsylvania klaagde Ryanair Lake aan voor afpersing en laster. De rechter veroordeelde de man tot het betalen van een schadevergoeding van 284,148 dollar (248.889 euro).

1914 euro
De tweet van de man bevatte volgens de Irish Independent 130 karakters. Omgerekend naar euro per karakter kost de tweet de man 1914 euro per karakter

Veiligheid
In een reactie laat de maatschappij weten blij te zijn met de uitspraak. “De veiligheid van onze klanten, personeel en vliegtuigen is onze eerste prioriteit. We zullen met de rechters iedere ‘anonieme’ bedreiger op social media opsporen”, aldus een woordvoerder van de carrier.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button