fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Britse dochter Norwegian bijna naar VS

De Britse dochter van Norwegian heeft een voorlopige goedkeuring gekregen van het Amerikaanse Ministerie van Transport om vluchten tussen de VS en Europa uit te voeren. Dat maakt de maatschappij zaterdag bekend.

Efficiënt
Zodra de goedkeuring definitief wordt goedgekeurd kan Norwegian UK haar long-haul vloot efficiënter gebruiken, schrijft de maatschappij. Het Noorse gedeelte voert al op kleine schaal vluchten uit tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Definitief
“Voorlopige goedkeuring voor onze dochter is een positieve stap om nog meer routes en lagere prijzen te bieden aan onze klanten. We kijken uit naar de definitieve goedkeuring voor de foreign air carrier permit”, aldus Bjorn Kjos, CEO van Norwegian.

Afwijzing
Vorig jaar werd de foreign air carrier permit nog afgewezen door Amerika. Op de aanvraag kwam bezwaar van maatschappijen uit de VS en uit Europa. Zij zijn bang dat Norwegian de markt verziekt met te lage prijzen en oneerlijke arbeidsvoorwaarden. Doordat de maatschappij in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd staat, hoeft de carrier zich niet te houden aan de strengere Noorse arbeidsregels.

Groei
Norwegian UK werd in november 2015 opgericht. De dochter wil groeien door toegang te krijgen tot nieuwe markten. Zo vliegt de maatschappij vanaf september van Gatwick naar Singapore en vanaf februari 2018 naar Argentinië. De dochter vliegt vanaf vijf luchthavens in het Verenigd Koninkrijk: Gatwick, Birmingham, Manchester, Edinburgh en Belfast.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button