fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

‘Carriers betalen passagiers in de toekomst’

In de toekomst betalen luchtvaartmaatschappijen passagiers om te vliegen, in plaats van andersom. Dat voorspelt Skúli Mogensen, CEO van WOW Air, in een interview met Business Insider.

Game-changer
Airlines bieden de tickets steeds goedkoper aan. De vraag die daarbij gesteld wordt is: ‘Hoe laag kunnen ze gaan?’ “Ik denk dat er een dag zal komen dat wij de reiziger betalen om te vliegen. Ons doel – en we werken er hard aan – is om dit te bereiken. De maatschappij die dit als eerste voor elkaar krijgt zal een game-changer zijn”, vertelt Mogensen.

Upgrades
Mogensen stelt dat het verdienmodel drastisch zal veranderen in de toekomst: “Het meeste geld wordt verdiend nadat een passagier een ticket heeft gekocht. Bijvoorbeeld door het kopen van upgrades. Dat betekent dat maatschappijen technisch gezien de passagier betalen om te vliegen en toch geld kunnen verdienen aan de reis.”

Persoonlijk
Het betekent volgens hem ook dat de airline een persoonlijkere relatie opbouwt op basis van het gedrag en de behoeften van klanten. De maatschappij zal dan effectief gegevens van klanten moeten verzamelen in dezelfde vorm als Facebook en Google. “Maar altijd met de privacy van de reizigers in het achterhoofd. Als we de behoeften van de passagiers beter kunnen begrijpen dan kunnen we ervoor zorgen dat de reis nog aangenamer wordt, of dat nu om zaken of om vrije tijd gaat”, zegt Mogensen.

Beloning
De topman zoekt ook naar nieuwe manieren om passagiers financieel te belonen. “Mensen plaatsen graag foto’s van hun reis op social media om hun ervaringen te delen. We zien interessante mogelijkheden om reizigers aan te moedigen foto’s te delen van hun reis met WOW Air, in ruil voor een beloning.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button