Close Menu
  • Home
  • Recent
  • NL Nieuws
  • Achtergrond
  • Editors’ Choice
  • Rubrieken
    • Analyse
    • Boeken
    • Column
    • Foto-artikel
    • Historische Luchtvaart
    • Interview
    • Longread
    • Militair
    • Opinie
    • Podcast
    • Travel
  • Webshop
  • Werken in de Luchtvaart
  • Account
Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube WhatsApp
  • Over Up in the Sky
  • Vacature plaatsen
  • Adverteren
  • Team
  • Tip de redactie
  • Contact
Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube WhatsApp
Login
0 Winkelmandje
Up in the SkyUp in the Sky
  • Home
  • Recent
  • NL Nieuws

    Finnair onderzoekt gevolgen vluchten Schiphol

    17/05/2025

    Een KLM-verblijf in Jakarta | Column

    17/05/2025

    Haar helikopter werd beschoten

    17/05/2025

    Nederlandse Apache maakt voorzorgslanding

    16/05/2025

    CEO Ben Smith vaart andere koers dan KLM-personeel

    16/05/2025
  • Achtergrond

    Een KLM-verblijf in Jakarta | Column

    17/05/2025

    Haar helikopter werd beschoten

    17/05/2025

    Te dure Trump-Tarief-Boeings, en wat nu met Schiphol? | Podcast

    11/05/2025

    Vliegtuigexpo op zijn Mexicaans | Foto’s

    10/05/2025

    Van 747’s en Fokkers tot zijn grote lieveling: de KLM MD-11

    10/05/2025
  • Editors’ choice

    Een KLM-verblijf in Jakarta | Column

    17/05/2025

    Haar helikopter werd beschoten

    17/05/2025

    Russische airline vervangt ervaren piloten door nieuwkomers

    15/05/2025

    KLM over nieuwe route: ‘Zover is het nog lang niet’

    14/05/2025

    Stappen inbeslagname Russische An-124 gaan verder

    10/05/2025
  • Rubrieken
    • Analyse
    • Boeken
    • Column
    • Foto-artikel
    • Historische Luchtvaart
    • Interview
    • Militair
    • Longread
    • Opinie
    • Podcast
    • Travel
  • Webshop
  • Werken in de Luchtvaart
Up in the SkyUp in the Sky
Home»Onderwerpen»Airlines»Eten on demand in KLM business: Zo werkt het
Airlines

Eten on demand in KLM business: Zo werkt het

Joeri van OrmondtDoor Joeri van Ormondt15/07/2017Leestijd: 3 minuten
Facebook WhatsApp Twitter LinkedIn Email
©KLM
Delen
Facebook WhatsApp Twitter LinkedIn Email

In oktober lanceert KLM de tweede route waar in de businessclass ‘on demand’ gegeten kan worden; de klant krijgt gerechten wanneer hij het wil. Het voor KLM nieuwe concept is momenteel al beschikbaar op vluchten naar Johannesburg. Vanaf 29 oktober wordt het zogenaamde anytime for you-concept ook aangeboden op vluchten naar Bangkok. KLM sluit hiermee aan bij veel andere maatschappijen die deze dienst ook bieden.

Controle
“Met deze service krijgen klanten meer keuze en controle”, zo schrijft de maatschappij in haar persbericht. “Op de menukaart staan, naast het reguliere driegangenmenu of –lunch, de acht gerechten van het anytime for you-menu. Na het reguliere menu kunnen klanten kiezen uit dit extra menu. Dat kan gedurende het resterende deel van de vlucht.” Up in the Sky zocht uit hoe het precies werkt voor de passagier. Het blijkt meer dan een snack te zijn die alleen na het serveren van het reguliere menu kan worden besteld.

Intensief
“KLM wil echt maatwerk bieden met deze service”, zegt een woordvoerder van KLM. Hij legt het concept uit aan de hand van de vlucht naar Johannesburg. Na take-off begint het speciaal opgeleide personeel met serveren van de normale driegangenlunch. “Als de passagier bijvoorbeeld uit de VS komt en eerst wil slapen, dan kan dat uiteraard. Hij slaat de lunch over. Maar hij kan ook alleen één gang bestellen, bijvoorbeeld de soep.” De lunch serveren is een intensieve bezigheid voor het cabinepersoneel, er is dan weinig ruimte voor andere handelingen. De passagier kan dan nog niet van het aparte anytime for you-menu bestellen.

©KLM

Meerdere
Na de lunch hebben de flight attendants meer tijd en kan er wel van het nieuwe anytime for you-menu worden besteld. “Dat kan één gerecht zijn, maar de passagier kan ook meerdere gerechten tegelijk bestellen”, aldus de woordvoerder. Daar blijft het niet bij, ook kunnen er onderdelen van de driegangenlunch op verzoek alsnog worden geserveerd.

Verwen
KLM heeft het in het persbericht over de “verwenopties van het anytime for you-menu”. Er staan acht kleinere en grotere gerechten op het menu. Sommige zijn warm, zoals een hamburger en sommige zijn koud, zoals een Nederlands kaasplankje. De woordvoerder kan de brownie aanraden. “Je weet wel, gevuld met nog deels vloeibare chocolade.” Andere opties zijn een Nederlandse appeltaart, verse bosvruchten of een club sandwich.

©KLM

Personeel
Voor de service is een extra cabinelid nodig, omdat de service meer handen vergt. Cabin attendants die ermee gaan werken, worden speciaal getraind op hospitality, productkennis en teamwork. “Ze kunnen zich opgeven hiervoor”, aldus de woordvoerder. “Het leuke is dat ze enthousiast zijn voor dit nieuwe product en ook meer klantcontact hebben.” Volgens de zegsman zijn er veel complimenten over de nieuwe service en de gerechten binnengekomen. “We willen de klant echt een restaurantervaring bieden. Er wordt veel minder met trolleys gewerkt, maar de passagier wordt een bord met het gerecht gebracht”, zo zegt hij.

©KLM
©KLM

Droom jij van vliegen bij de luchtmacht?
Dit is je kans!




Werken in de Luchtvaart

Officier Vlieger – Werken bij Defensie

Verschillend

Officier Vlieger (VWO) – Werken bij Defensie

Verschillend
VWO
Bangkok Business Eten Johannesburg KLM
Delen: Facebook WhatsApp Twitter LinkedIn Email Copy Link
Joeri van Ormondt
  • Website
  • LinkedIn

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde Artikelen

Finnair onderzoekt gevolgen vluchten Schiphol

17/05/2025Redactie

Vraagtekens over laagvliegende Emirates A380

17/05/2025Redactie

Een KLM-verblijf in Jakarta | Column

17/05/2025Netty Buijing
Recent

Finnair onderzoekt gevolgen vluchten Schiphol

17/05/2025

Vraagtekens over laagvliegende Emirates A380

17/05/2025

Een KLM-verblijf in Jakarta | Column

17/05/2025
Populair

777 wijkt boven Europa plotseling ver af van route

14/05/2025

Passagiers riskeren boete bij Turkse airlines

14/05/2025

Dit Nederlandse vliegveld krijgt F-35’s

15/05/2025

Bedankt

Je ontvangt vanaf nu de nieuwsbrief!

.

Werken in de Luchtvaart

Officier Vlieger – Werken bij Defensie

Verschillend

Officier Vlieger (VWO) – Werken bij Defensie

Verschillend
VWO
Up in the Sky
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube LinkedIn WhatsApp RSS
  • Over Up in the Sky
  • Adverteren
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Manage Consent
  • Flying Insight
  • Contact
© 2025 UpFactory B.V. Alle rechten voorbehouden.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Inloggen of account aanmaken

Welkom terug!

Log hieronder in op je account. Een account aanmaken kan bij het plaatsen van een bestelling.

Wachtwoord vergeten?