IndustrieProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

A350-1000 haalt ook ‘warm weer’ test

Airbus kan weer een vakje afkruisen op het testrapport van de Airbus A350-1000. De afgelopen week werd het toestel succesvol onderworpen aan de ‘warm weer’ test.Hittetest
De test werd gehouden op het vliegveld van Al Ain International, in het oosten van de Verenigde Arabische Emiraten. In temperaturen van ruim veertig graden werd getest hoe de systemen van het toestel zich gedragen bij zulke hoge temperaturen. Met name de koeling van de nieuwe Airbus werd op de proef gesteld.

Geslaagd
Volgens Airbus zijn alle parameters die voor deze test gezet waren, met gemak gehaald en is het toestel weer een stuk dichter bij de certificatie. Na de certificering kan de A350-1000 in dienst genomen kan worden.

Hele jaar testen
Airbus is al geruime tijd aan het testen met het toestel. Zo werd het toestel eerder dit jaar al aan een hoogtetest en een geluidstest onderwerpen. In beide gevallen verliepen de testen goed en slaagde de A350-1000.

Schema
Airbus zegt op schema te lopen in het proces om de A350-1000 te certificeren; eind dit jaar moet het vliegtuig gebruiksklaar zijn. De vliegtuigbouwer heeft 211 orders ontvangen voor het type.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen