AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Norwegian B737 MAX naar de VS

Norwegian heeft zaterdag de eerste twee nieuwe Boeing 737 MAX’s ingezet op de trans-Atlantische vluchten naar de Verenigde Staten. De toestellen werden begin deze maand afgeleverd aan de Noorse maatschappij. In totaal zijn er 108 in bestelling.Oostkust
Vanaf Belfast vloog één toestel naar Newburg en vanuit Edinburgh vloog het andere toestel naar Windsor Locks aan de Amerikaanse oostkust. De routes worden uitgevoerd door de Ierse dochtermaatschappij van Norwegian. De 737’s hebben daarom ook een Ierse registratie.

737-800
Sinds half juni vliegt Norwegian vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Amerika. Die vluchten werden tijdelijk met een Boeing 737-800 uitgevoerd. Die werden niet helemaal gevuld. Er kunnen maximaal 189 passagiers in de 737’s, maar als die allemaal meegaan, kan de afstand niet veilig overbrugd worden.

Tweede maatschappij
Norwegian is de tweede maatschappij die het toestel in gebruik nam. Oorspronkelijk had de Noorse maatschappij de launch-customer moeten zijn, maar door problemen met de motoren, werd de levering van de toestellen uitgesteld. Daardoor was Malindo Air uit Indonesië de eerste gebruiker.

Meer routes
Vanaf 2018 zullen er nog meer routes naar de VS worden gevlogen. Vanaf Londen Gatwick gaan dan toestellen naar Chicago en Austin, Texas. Nu al vertrekken er toestellen van uit de Ierse steden Cork en Dublin. De vluchten vanaf Gatwick worden uitgevoerd door  Norwegian UK, een nieuwe Britse dochter van de Noorse carrier. De maatschappij kreeg eerder deze week voorlopige toestemming om in de VS te landen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen