AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Gesmolten asfalt houdt toestel Vueling aan de grond

Een Airbus A320 van Vueling is zaterdag vast te komen staan op de landingsbaan van het vliegveld van Barcelona – El Prat, nadat het asfalt onder het toestel wegsmolt. De baan werd daarop afgesloten. Dit meldt Aviation Herald.

Vast
Volgens Aviation Herald stond de A320-200 op baan 25L te wachten op toestemming voor vertrek naar Malaga. Nadat de toren die toestemming had gegeven, wilde de bemanning van de Vueling Airbus optrekken, maar kwam het toestel niet van zijn plek. Het landingsgestel zat klem in het asfalt.

Weggesmolten
Door de hitte in Barcelona en de warmte van het toestel, was het asfalt onder de A320 weggesmolten. De luchtverkeersleiding meldde dat de wielen ‘in het asfalt waren gezakt’. Daarop werd de baan gesloten.

Asfalteren
Na enkele uren meldde de toren dat het vliegtuig losgemaakt was en naar de terminal was gebracht. De baan was flink beschadigd en moet opnieuw geasfalteerd worden. Een dik uur later kon baan 25L weer in gebruik genomen worden.

Vertraging
De blokkade van de baan leidde tot vertraging op het vliegveld. Doordat 25L niet gebruikt kon worden, moesten de overige toestellen gebruik maken van kortere, kruisende baan 07L/25R en 02/20.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close