NieuwsOverig nieuws

Vliegveld Libië na drie jaar heropend

Het internationale vliegveld van Benghazi is zaterdag onder zware bewaking na drie jaar officieel heropend voor commerciële vluchten. Dat meldt het ANP.

Opening
Passagiers en luchthavenpersoneel waren aanwezig bij de opening. Als reizigers de afgelopen jaren wilden vliegen moesten zij naar Labraq, een rit van vier uur met de auto.

Militair
De luchthaven was gesloten als gevolg van de hevige gevechten in en rond de Libische stad. De afgelopen maanden vertrokken al wel enkele militaire- en vrachtvliegtuigen.

Commercieel
De eerste commerciële vluchten gingen naar Tripoli, Amman en Kufra. Ook staan er vluchten gepland naar Tunis, Istanbul en Alexandrië. Staatsmaatschappijen Libyan Airlines en Afriqiyah Airways maken nu gebruik van de luchthaven.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close