AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

EasyJet moet op zoek naar nieuwe CEO

Carolyn McCall, de CEO van easyJet, verlaat aan de maatschappij en stapt over naar het Britse mediaconcern ITV plc. McCall blijft haar huidige taken uitvoeren tot het einde van dit jaar.Kern
John Barton, voorzitter van de Board of Directors zegt in een persbericht: “Carolyn heeft van easyJet’s passagiers en medewerkers de kern van het bedrijf gemaakt. Nadat zij eerst sterke operationele resultaten heeft gerealiseerd, heeft ze de klantbeleving opnieuw gedefinieerd – niet alleen bij easyJet, maar binnen de gehele short-haul sector in Europa. Hierdoor is zowel het aantal als de loyaliteit van de easyJet passagiers gestegen.”

Toekomst
“Ze laat easyJet achter in een uitstekende uitgangspositie voor een succesvolle toekomst. Haar opvolger erft een krachtig en breed leiderschapsteam, geëngageerde medewerkers en loyale passagiers die gebruikmaken van Europa’s beste netwerk”, voegt Barton toe.

Lastig
McCall noemt het een lastige beslissing. “Ik heb zeven geweldige jaren meegemaakt bij easyJet. Ik ben ontzettend trots op wat de maatschappij en de medewerkers voor elkaar hebben gekregen in die periode. Ik zal easyJet enorm missen, in het bijzonder de medewerkers bij wie de Orange Spirit er voor zorgt dat ze dagelijks hun best doen om reizen gemakkelijk en betaalbaar te maken voor onze passagiers.”

Enerverend
“Na zeven jaar voelde de kans om bij ITV te gaan werken als één die ik wilde nemen. Het is een fantastisch bedrijf in een dynamische en enerverende sector”, aldus McCall.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen