IncidentenNieuwsOverig nieuws

Man met drone aangehouden op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft zondag op Schiphol een 35-jarige man uit Haarlem gearresteerd omdat hij met een drone rondjes vloog boven het vliegveld. Dat meldt het ANP.Straf
Wat voor straf de man krijgt is nog niet bekend. Het is verboden om met een drone te vliegen bij luchthavens. Sinds het gebruik van drones is toegenomen, zijn er regels gekomen wat er wel en niet mee mag.

Brief
In de eerste helft van vorig jaar zijn er 31 meldingen gedaan van recreatieve drones in de buurt van een luchthaven, waarvan 24 bij Schiphol. Een groep luchtvaartmaatschappijen- en organisaties stuurde in mei een brief over de kwestie aan Sharon Dijksma. Zij liet weten de regels voor drones te willen verscherpen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen