NieuwsProfessional

Nauwe samenwerking Emirates en Flydubai

Emirates en Flydubai kondigen maandag aan nauw samen te gaan werken. Beide maatschappijen worden nog wel onafhankelijk geleid, maar maken gebruik van elkaars netwerken.

Partners
De maatschappijen starten een codeshare en gaan de vluchtschema’s op elkaar afstemmen. Daardoor hebben passagiers van budgetmaatschappij Flydubai voldoende tijd om over te stappen op vluchten van Emirates, en andersom. De hub van Emirates en Flydubai op Dubai International wordt ook verder ontwikkeld.

Waarde
“Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Emirates, Flydubai en de luchtvaart in Dubai. Beide maatschappijen zijn door de jaren heen onafhankelijk en succesvol gegroeid. Deze nieuwe partnerschap zal de waarde van beide bedrijven naar boven halen”, aldus Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO van Emirates.

Fusie
Eerder klonken er al geluiden dat Emirates en Flydubai fuseren in 2019. Met deze nauwe samenwerking lijkt die stap dichterbij gekomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen