fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Piloten AF akkoord; Boost ready for take off

Een ruime meerderheid van de leden van de Franse pilotenvakbond SNPL heeft ingestemd met de oprichting van Boost.

Najaar
Van de piloten stemde 78% in met de oprichting van Boost. Eerder maakte de maatschappij afspraken met het cabinepersoneel. Daardoor is de weg nu vrij voor de dochter om te starten in het najaar.

Competitie
Boost moet met lagere kosten het marktaandeel gaan terugwinnen op routes waar de concurrentie en prijsdruk het zwaarst zijn. Met name door nieuw cabinepersoneel te werven met slechtere arbeidsvoorwaarden wil Air France goedkoper werken en de strijd aan gaan met concurrenten uit het Midden-Oosten.

Handtekening
De overeenkomst zal vandaag nog worden getekend, laat Air France weten in een persbericht. “Dit akkoord is een resultaat van jarenlange onderhandelingen die hebben geleid tot een evenwichtige compromis ten gunste van de belangen van het bedrijf en al haar medewerkers”, aldus Jean-Marc Janaillac, voorzitter en CEO van Air France-KLM.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button