fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Piloten AF akkoord; Boost ready for take off

Een ruime meerderheid van de leden van de Franse pilotenvakbond SNPL heeft ingestemd met de oprichting van Boost.

Najaar
Van de piloten stemde 78% in met de oprichting van Boost. Eerder maakte de maatschappij afspraken met het cabinepersoneel. Daardoor is de weg nu vrij voor de dochter om te starten in het najaar.

Competitie
Boost moet met lagere kosten het marktaandeel gaan terugwinnen op routes waar de concurrentie en prijsdruk het zwaarst zijn. Met name door nieuw cabinepersoneel te werven met slechtere arbeidsvoorwaarden wil Air France goedkoper werken en de strijd aan gaan met concurrenten uit het Midden-Oosten.

Handtekening
De overeenkomst zal vandaag nog worden getekend, laat Air France weten in een persbericht. “Dit akkoord is een resultaat van jarenlange onderhandelingen die hebben geleid tot een evenwichtige compromis ten gunste van de belangen van het bedrijf en al haar medewerkers”, aldus Jean-Marc Janaillac, voorzitter en CEO van Air France-KLM.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button