NieuwsOverig nieuws

VS en Australië testen hypersonische raket

De Verenigde Staten en Australië hebben een supersonische raket getest in Zuid-Australië. Zij zijn bang voor de dreiging van de hypersonische wapens van China en Rusland. Dat schrijft The Independent.

HIFIRE
De hypersonische raketten kunnen één mijl per seconde vliegen. Het project, HIFIRE, is acht jaar geleden gestart. De VS werken samen met Australië voor research met als doel een wapen te maken die vijf keer sneller kan vliegen dan de snelheid van geluid.

Succes
De landen noemen de test geslaagd. BAE Systems Australia zegt in een statement: “Deze succesvolle test was de meeste complexe van alle HIFIRE vluchten die we tot nu toe hebben uitgevoerd.”

Angst
Angst bestaat voor de hypersonische wapens die Rusland en China aan het bouwen zijn. “Ik ben bezorgd over de ontwikkeling van de Chinese en Russische hyperwapens. Wat ik daar aan kan doen? Onze eigen hypersonische wapens bouwen en onze verdediging verbeteren”, aldus Harry Harris, admiraal bij de Amerikaanse marine.

Hypersonisch
De hypersonisch raket kan duizend mijl (1609 kilometer) vliegen binnen zeventien minuten. Hypersonische wapens zijn moeilijk voor radars om te detecteren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button