fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM laat passagiers VS eerder boarden

KLM laat passagiers die reizen naar bestemmingen in de Verenigde Staten, 10 minuten eerder boarden dan gebruikelijk. Dat laat de maatschappij aan Up in the Sky weten. De maatregel heeft te maken met strengere security-eisen vanuit de VS.

Controles
“We vragen passagiers tijdig aanwezig te zijn op luchthaven Schiphol, dat is zoals gebruikelijk voor intercontinentale vluchten, drie uur voor vertrek,” aldus een woordvoerster van KLM. Bij de gate zullen extra controles worden uitgevoerd. “Het gaat daarbij om apparaten groter dan een iPhone,” verduidelijkt de woordvoerster.

TSA
“Deze mogen wel mee aan boord.” Volgens KLM is de extra controle aan de gate een eerste stap in het opvoeren van de security vanuit de VS en is de maatregel opgelegd door de Transportation Security Administration (TSA), onderdeel van de Amerikaanse overheid.

Voorkomen
“De Amerikaanse overheid vraagt dit. Wij hebben daar, net als alle andere airlines, aan te voldoen,” aldus KLM. Om eventuele vertragingen als gevolg van de extra controles zoveel mogelijk te voorkomen, heeft KLM besloten de boardingtijd met 10 minuten te vervroegen. De maatregel gaat per direct in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button