AirlinesIndustrieNieuwsOnderwerpProfessionalVliegvelden

Nieuwe concurrent op trans-Atlantische route

Er komt een nieuwe concurrent bij op de trans-Atlantische route. Het IJslandse Primera Air kondigt aan drie bases te openen in Europa om van daaruit vluchten uit te voeren naar de VS. Vanaf volgend jaar vliegt Primera naar New York Newark en Boston Logan.

Europa
In Europa komt een basis op Londen Stansted, Birmingham en Parijs Charles de Gaulle. In eerste instantie zijn er vanuit de bases verbindingen met New York en Boston. Later dit jaar maakt de maatschappij nog twee Amerikaanse bestemmingen bekend.

Order
Primera bestelde nieuwe vliegtuigen om tussen Europa en de VS te kunnen vliegen. Er werd een order geplaatst voor onder meer acht Airbus A321neo’s en twee A321LR’s. Momenteel bestaat de vloot nog uit negen 737-toestellen.

Primera lijkt grote uitbreidingsplannen te hebben. Naast de Airbus-order komen er ook acht Boeing 737 MAX 9’s bij. De maatschappij zegt in de toekomst meer trans-Atlantische routes te openen. Tot op heden voert de maatschappij vooral vakantievluchten uit vanuit Scandinavië.

Vluchten
In april 2018 vertrekt de eerste vlucht naar Amerika. Vanaf dan vliegt de maatschappij het hele jaar tussen Europa en de VS. De nieuwe A321’s krijgen een tweeklassen-indeling met low-fare economy en full-service economy. De tickets zijn inmiddels te reserveren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button