Naast het nieuwsNieuwsTravelWegdromen

Wegdromen van Tenerife| |Video

Tenerife is een razend populaire vakantiebestemming onder toeristen, zowel tijdens de zomer als in de andere seizoenen. Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een Spaanse archipel op circa 320 km van de Afrikaanse kust. Met rond de 900.000 inwoners en jaarlijks 4 á 5 miljoen toeristen, is Tenerife het populairste Canarische eiland.

Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Met temperaturen in de zomer rond de 25 graden en in de winter rond de 17 graden. In sommige gevallen kan het tot 40 graden warm worden door een oostelijke Sahara wind. Het zeewater blijft gemiddeld over het hele jaar rond de 20 graden. Door een grote diversiteit in het klimaat variëren de temperaturen van het noorden tot het zuiden sterk.

Het eiland is goed te verkennen per auto en openbaar vervoer. Het landschap en klimaat verschilt sterk op Tenerife. Van het groene en bergachtige noordoosten, tot de zonnige en droge kusten in het zuiden. In het noorden van het eiland ligt de kosmopolitische hoofdstad Santa Cruz. Hier kan men tevens per boot afreizen naar Gran Canaria, het op een na grootste eiland. In het zuiden zijn voornamelijk de strandliefhebbers op de prachtige stranden te vinden.

Een van de grootste trekpleisters is de El Teide, een vulkaan en tevens het hoogste punt van Spanje. Het natuurgebied rondom de vulkaan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht vanwege zijn zeldzame natuur en het indrukwekkende maanlandschap.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/