fbpx
Naast het nieuwsNieuwsTravel

Wegdromen van Tenerife| |Video

Tenerife is een razend populaire vakantiebestemming onder toeristen, zowel tijdens de zomer als in de andere seizoenen. Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een Spaanse archipel op circa 320 km van de Afrikaanse kust. Met rond de 900.000 inwoners en jaarlijks 4 á 5 miljoen toeristen, is Tenerife het populairste Canarische eiland.

Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Met temperaturen in de zomer rond de 25 graden en in de winter rond de 17 graden. In sommige gevallen kan het tot 40 graden warm worden door een oostelijke Sahara wind. Het zeewater blijft gemiddeld over het hele jaar rond de 20 graden. Door een grote diversiteit in het klimaat variëren de temperaturen van het noorden tot het zuiden sterk.

Het eiland is goed te verkennen per auto en openbaar vervoer. Het landschap en klimaat verschilt sterk op Tenerife. Van het groene en bergachtige noordoosten, tot de zonnige en droge kusten in het zuiden. In het noorden van het eiland ligt de kosmopolitische hoofdstad Santa Cruz. Hier kan men tevens per boot afreizen naar Gran Canaria, het op een na grootste eiland. In het zuiden zijn voornamelijk de strandliefhebbers op de prachtige stranden te vinden.

Een van de grootste trekpleisters is de El Teide, een vulkaan en tevens het hoogste punt van Spanje. Het natuurgebied rondom de vulkaan staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht vanwege zijn zeldzame natuur en het indrukwekkende maanlandschap.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button