fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Malaysia voorlopig niet terug in Amsterdam

Malaysia Airlines ziet voorlopig af van een terugkeer naar Amsterdam. Ook andere nieuwe bestemmingen in Europa worden op de lange baan geschoven. Dit meldt Australian Business Traveller vrijdag.

Amsterdam
De nationale maatschappij van Maleisië herziet daarmee eerdere plannen om voormalige Europese routes te heropenen. Tot 2016 vloog de maatschappij op Amsterdam, Parijs en Frankfurt. De laatste twee A350’s, die in juni 2018 worden geleverd, zouden de nieuwe bestemmingen bedienen. De maatschappij ziet op dit moment onvoldoende vraag voor dergelijke nieuwe lijndiensten. Eerder zag Malaysia ook af van het plan om een Auckland-route te openen.

A350
In plaats van nieuwe Europese routes wordt de nieuwe Airbus A350 vervroegd ingezet op de route naar Londen. Passagiers vliegen al vanaf januari 2018 met het nieuwe toestel tussen Londen Heathrow en Kuala Lumpur. Daarmee neemt de capaciteit tussen beide steden wel flink af; Malaysia zet momenteel de A380 in naar Londen.

Pelgrims
De zuinige Airbussen komen voor Malaysia goed uit want de maatschappij heeft moeite om de A380’s te vullen. Om de Superjumbo’s nuttig te gebruiken worden de vliegtuigen vanaf volgend jaar gecharterd om passagiers van Maleisië naar Saoedi-Arabië te brengen die deelnemen aan de pelgrimages hadj en umrah. De maatschappij heeft momenteel zes A380’s in de vloot. Alle toestellen krijgen een all-economy indeling, om de capaciteit maximaal te benutten.

In totaal ontvangt Malaysia zes A350’s. Naast A380’s bestaat de vloot op dit moment uit 15 A330-300’s voor de verre vluchten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button