fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

JetBlue zoekt partners voor eigen terminal JFK

De Amerikaanse maatschappij JetBlue zoekt investeerders en partners om een zesde terminal op luchthaven New York JFK te bouwen. De maatschappij heeft de exclusieve rechten om een nieuwe terminal te bouwen.

De rechten dateren uit het verleden, toen JetBlue nog gebruikmaakte van terminal 6. Die terminal werd in 2008 gesloopt, nadat JetBlue verhuisde naar terminal 5. De maatschappij wil het terrein waar terminal 6 stond, nu opnieuw ontwikkelen.

Terminal 7
Naast de ontwikkeling van terminal 6, spreekt JetBlue in het plan ook over het ontwikkelen van terminal 7. Dat is opvallend, omdat die terminal nu gebruikt wordt door British Airways. De Britse carrier heeft een huurcontract tot 2022 en investeert ongeveer 65 miljoen dollar in verbeteringen aan de terminal.

Leidende rol
JetBlue opereert nu vanuit terminal 5 en blijft dat doen, maar met terminal 6 wil de maatschappij de leidende rol in New York uitbreiden. “Dit project legt de fundering voor ons leiderschap in onze grootste stad. We zoeken een innovatieve, kostenefficiënte benadering voor de visie van gouverneur Cuomo”, aldus Lisa Reifer, vicepresident infrastructuur. De New Yorkse gouverneur Cuomo wil van JFK een vliegveld van wereldklasse maken.

Potentie
“Dit is zeer gewaardeerd vastgoed op een heel druk vliegveld. Het terrein heeft de potentie om van grote waarde te zijn voor JetBlue, onze klanten en onze aandeelhouders”, zegt CFO Steve Priest tegen Bloomberg. “Hier stellen we onze toekomst mee veilig en zorgen we dat we een mogelijkheid hebben om te groeien.” Hij verwacht dat de nieuwe terminal rond 2025 open gaat.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button