AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Tien partijen geïnteresseerd in overname Alitalia

Diverse partijen willen de noodlijdende Italiaanse flagcarrier Alitalia overnemen. Gisteren sloot de eerste termijn om overnamevoorstellen in te dienen. Volgens Reuters hebben zich ongeveer tien organisaties gemeld.Alitalia mag van de Italiaanse overheid worden overgenomen door een andere partij. De maatschappij verstuurde op 26 juni een brief naar een onbekend aantal partijen, waarin zij uitgenodigd werden om een bod te doen op de maatschappij.

Luchtvaartmaatschappijen
Wie de geïnteresseerde partijen zijn, is niet bekendgemaakt. Eerder lieten Ryanair en easyJet al weten interesse te hebben in de maatschappij. Ook British Airways, Delta, Turkish Airlines en Air China zouden een bod hebben uitgebracht.

Regering
Ook de Italiaanse regering ziet een rol voor zichzelf weggelegd. Ook na de verkoop van de maatschappij blijft de regering mogelijk betrokken, liet minister van transport Graziano Delrio eerder deze week weten. “We zijn tegen het nationaliseren, maar het nemen van een klein belang kan een oplossing zijn”, aldus Delrio. De Italiaanse staat had al eerder een belang in Alitalia. In 2008 werd dat na een faillissement van de maatschappij opgegeven.

Vervolg
In een verklaring laat de maatschappij weten dat er volgende week overlegd wordt met het ministerie van economische zaken om het vervolg te bepalen. Volgens Reuters mogen ook partijen die nog geen uitnodiging ontvingen, dan reageren.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.