Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Vliegtuig weggesleept na waterlanding | video

Een watervliegtuig heeft vrijdagmiddag een noodlanding gemaakt op de East River in New York. Na de landing moest het toestel door een sleepboot weggesleept worden. Dit melden diverse media.

Het vliegtuig, een Cessna 208 Caravan, was onderweg van de Skyport Marina in New York City naar East Hampton Airport. Aan boord bevonden zich tien personen.

Stutten
Volgens NBC had het toestel moeite met de take-off. Bij de derde poging om de lucht in te komen, raakte de Cessna het water weer. Daarbij braken drie stutten af die de drijvers van het toestel aan de vleugel verbinden. Volgens getuigen verdween daarna de linkervleugel van het toestel onder water. Hulpdiensten haalden alle inzittenden uit het vliegtuig. Volgens de New York Post bleven alle passagiers droog.

Weggesleept
Na de landing werd het vliegtuig door een sleepboot weggesleept naar een dok. Hoe de stutten konden afbreken, wordt nog onderzocht.

Tailwind Air Service
Het toestel is eigendom van Tailwind Air Service. De maatschappij voert met watervliegtuigen lijndiensten uit naar onder andere Boston. Het bedrijf startte in 2014, maar heeft plannen om flink uit te breiden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close