fbpx
Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Vliegtuig weggesleept na waterlanding | video

Een watervliegtuig heeft vrijdagmiddag een noodlanding gemaakt op de East River in New York. Na de landing moest het toestel door een sleepboot weggesleept worden. Dit melden diverse media.

Het vliegtuig, een Cessna 208 Caravan, was onderweg van de Skyport Marina in New York City naar East Hampton Airport. Aan boord bevonden zich tien personen.

Stutten
Volgens NBC had het toestel moeite met de take-off. Bij de derde poging om de lucht in te komen, raakte de Cessna het water weer. Daarbij braken drie stutten af die de drijvers van het toestel aan de vleugel verbinden. Volgens getuigen verdween daarna de linkervleugel van het toestel onder water. Hulpdiensten haalden alle inzittenden uit het vliegtuig. Volgens de New York Post bleven alle passagiers droog.

Weggesleept
Na de landing werd het vliegtuig door een sleepboot weggesleept naar een dok. Hoe de stutten konden afbreken, wordt nog onderzocht.

Tailwind Air Service
Het toestel is eigendom van Tailwind Air Service. De maatschappij voert met watervliegtuigen lijndiensten uit naar onder andere Boston. Het bedrijf startte in 2014, maar heeft plannen om flink uit te breiden.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button