fbpx
AirlinesFrequente reizigers

Scoot en Tigerair verder onder één naam

De twee Singaporese maatschappijen Scoot en Tigerair zullen vanaf 25 juli verder gaan als één maatschappij onder de naam Scoot. De vluchtcode TZ wort vervangen door TR.

Marktpositie
Door de samenvoeging van beide maatschappijen krijgt moederbedrijf Singapore Airlines een betere positie op de low-cost markt. Scoot is de long-haul low-cost dochter en vliegt alleen met 787’s. Tigerair vliegt veel naar Thailand, Indonesië en China en voert de vluchten uit met Airbus A319’s en A320’s.

Beide toestellen
In de loop van de tijd krijgen de toestellen van Tigerair de kleuren van Scoot. Ook zullen op een aantal routes zowel de 787 als de A320 worden ingezet, dus als reizigers een voorkeur hebben voor een toestel, kunnen ze daar bij het online boeken rekening mee houden.

Alleen andere naam
De samenvoeging van de twee heeft vooralsnog geen invloed op de vluchtschema’s. Reizigers moeten alleen opletten dat vluchtnummers met TZ voortaan met TR worden aangeduid. Gekochte tickets voor Tigerair blijven geldig en eventuele veranderingen worden door Scoot afgehandeld.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=b1X9Iaz-rjM” width=”640″ height=”380″][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=jBiJeXqpbcM” width=”640″ height=”380″ class=”MauritsV”][/su_youtube]

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button