Bedrijven uitgelichtNieuws

Avontuurlijk reizen, met zekerheid

Nederlanders staan erom bekend dat ze graag ver en avontuurlijk reizen. Maar zeker in deze tijd is het wel zo fijn als dat veilig gebeurt, je zeker weet dat je accommodatie ook echt bestaat en je er kunt komen. Dat kan.

Bestaan
Nederlanders reizen graag, het liefst ook ver en als het even kan buiten de geëffende paden. Nu biedt internet natuurlijk een schat aan mogelijkheden, maar garanties heb je dan eigenlijk niet. Steeds vaker duiken verhalen op van reizigers die via internet een accommodatie boeken die helemaal niet blijkt te bestaan. Of kom je voor verrassingen te staan als die luchtvaartmaatschappij waar je een ticket bij hebt geboekt, helemaal niet vliegt.

Monnickendam
Voor wie graag naar Azië reist, maar niet met een standaardpakketreis of een zelf bij elkaar gesprokkelde reis via internet, kan terecht bij Van Verre Reizen. De reisorganisatie heeft zich gespecialiseerd in een beperkt aantal landen en met reden. “We bieden alleen reizen aan naar bestemmingen die we zelf goed kennen”, vertelt Chantal Heere, in een van de prachtige kamers van het voormalige gemeentehuis van Monnickendam, waar Van Verre kantoor houdt.

Plekjes
“Elk van de bestemmingen die we aanbieden, wordt minstens een keer per jaar door iemand vanuit ons team bezocht. Zo weten we precies wat we onze klanten aanbieden en ontdekken we ook steeds weer nieuwe mooie plekjes op deze bestemmingen. Zo zijn we gestopt met het aanbieden van reizen naar China,” zegt Chantal. “Dat is een ontzettend groot land en enorm in ontwikkeling. Als je de ontwikkelingen niet bij kunt benen, moet je het niet verkopen,” zegt ze stellig.

Oerbestemming
Vorig jaar is Sri Lanka juist aan het pallet toegevoegd en dit jaar Japan. “Voordat we een nieuwe bestemming aanbieden, zorgen we dat we een goede basis hebben en breiden die dan geleidelijk uit. We doen het niet als we het ‘ongeveer’ weten.” Indonesië is de oerbestemming van Van Verre. “Dat land kennen we dus heel goed, maar de laatste keer dat ik er was, ontdekte ik toch weer een nieuw plekje. Op Bali kwam ik al rondtoerend met de chauffeur bij een weggetje uit, waarvan hij zelfs twijfelde of het wel een begaanbaar weggetje was. We zijn gaan kijken.”

Koken
Daar, in de middle of nowhere, vond ze een prachtig hotelletje met restaurantje. “Ze maakten er soep van het binnenste van de stam van de bananenboom en salade van varens. We kregen Luwakkoffie. De bonen die zij gebruiken, komen niet van Civetkatten die gehouden worden in gevangenschap, maar worden ‘s ochtends vroeg door henzelf gezocht”, Chantal vertelt het op een manier dat je jezelf er al ziet zitten. “Je kunt ook meekoken, nadrukkelijk geen georganiseerde kookcursus, je doet gewoon mee in de keuken.”

Verbindingen
Een typisch voorbeeld van het soort plekjes dat Van Verre graag ontdekt. “Bali is natuurlijk aan de ene kant een heel ontwikkeld eiland, maar dit soort plekjes zijn er ook nog. Die vind je niet zomaar en je komt er al helemaal niet vanzelf. Omdat ons team de reizen die wij aanbieden, eerst zelf maakt, weten ze ook zeker dat alle verbindingen kloppen. We weten zelfs wanneer je het best kunt varen bijvoorbeeld, wanneer de zee rustig is.” De maatschappijen waar mee gevlogen wordt, zijn uitsluitend veilige en betrouwbare maatschappijen.

Veilig
“Ook kijken we of de boten die op bepaalde routes varen, betrouwbaar zijn. Of ze bijvoorbeeld niet te vol beladen worden. In dat geval charteren we een boot of regelen een vliegverbinding.” Van Verre werkt met lokale agenten die de reizigers, als er toch eens iets is, kunnen bijstaan. “We zijn zelf ook altijd bereikbaar, 24/7.” Van Verre houdt ook actief in de gaten of de plekken waar de reizigers heengaan, veilig zijn. “Dat zijn toch dingen die je niet bij elkaar googelt.” Elke reis wordt zorgvuldig -in overleg- samengesteld.

Chauffeurs
“We zeggen het ook als iets niet kan, als een boot op bepaalde dagen bijvoorbeeld niet vaart, dan passen we het hele schema aan zodat alle gewenste plekken bezocht kunnen worden, maar onze klanten niet voor niets staan te wachten op een boot die niet komt. Onze chauffeurs staan op tijd klaar om de reizigers weer op te pikken en verder te brengen. Ze weten voor onderweg de leuke stops. Je kunt op internet natuurlijk heel wat bij elkaar sprokkelen, maar of het allemaal klopt, weet je niet.” Het liefst ontvangt Van Verre de reizigers op het kantoor in Monnickendam om de wensen uitvoerig te bespreken.

Matje
“Dat hoeft natuurlijk niet perse, het kan ook via de telefoon. Maar we houden hier ook informatiedagen, waarop de reizigers echt goed de sfeer kunnen proeven. Soms hebben mensen al een reisvoorstel gekregen op basis van contact via de telefoon of mail, maar als ze dan naar zo’n informatiedag komen, leidt dat wel eens tot nieuwe inzichten.” De accomodaties van Van Verre lopen uiteen van ‘het matje op de grond’ tot een luxe boetiekhotel. “Het matje op de grond spreekt niet iedereen aan,” verduidelijkt Chantal. “Het moet de reis worden die de klant voor ogen heeft; alles moet passen en kunnen. We scheppen geen valse verwachtingen.”

Voor alle landen die Van Verre aanbiedt, contactgevens en overige informatie: Vanverre.nl

Tags

Bedrijven Uitgelicht

De rubriek Bedrijven Uitgelicht is sponsored content en biedt bedrijven de kans zich te presenteren. Ook in deze rubriek? Neem contact met ons op!