fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

BA wordt budgetmaatschappij in economy

British Airways wordt premium in de hogere klassen en budget in economyclass, zo legde topman Alex Cruz dit weekend uit in een interview met de Britse krant The Times. De twee-maatschappijen-binnen-één-maatschappij-strategie moet ervoor zorgen dat BA zowel met de Ryanairs als de Etihads van deze wereld kan concurreren.

Bulkproduct
Economyclass is volgens Cruz “een bulkproduct geworden. Wat mensen willen is een goedkoop ticket.” Om de prijzen te verlagen, plaatst British Airways meer stoelen in een deel van haar 777-vloot en wordt de beenruimte op korte vluchten verder beperkt. Recent werden al de gratis maaltijden en dranken op korte vluchten afgeschaft.

Deze kostenbesparingen moeten ervoor zorgen dat British Airways ook in de toekomst competitief blijft. Topman Cruz mikt op prijzen van 23 euro voor een enkeltje naar Alicante en 420 euro voor een retourtje naar New York, vergelijkbaar met wat bijvoorbeeld Norwegian aanbiedt.

Premium
Terwijl in economyclass steeds meer op de kleintjes wordt gelet, worden de first en businessclass juist luxer. Concurrenten als Delta en Qatar Airways introduceren individuele suites in de zakenklasse, en ook andere maatschappijen komen met betere premium-producten, waardoor BA volgens Cruz niet kan achterblijven.

In de komende jaren introduceert British Airways nieuwe stoelen in businessclass, die alle passagiers directe toegang bieden tot het gangpad. Daarnaast wordt de service verbeterd, met betere wijnen en maaltijden, en worden de BA-lounges op luchthavens luxer. Ook maakt de Britse maatschappij haar first class exclusiever met minder stoelen.

De beste van Europa
In de afgelopen jaren zijn BA-klanten minder tevreden geworden en is de moraal onder werknemers gedaald, mede door de vele kostenbesparingen. Cruz geeft toe dat British Airways “nog veel werk te doen heeft”, maar hij is ervan overtuigd dat zijn maatschappij met de huidige strategie weer de beste van het Verenigd Koninkrijk en Europa wordt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button