fbpx
Naast het nieuwsNieuwsProfessional

‘Toekomst A380 hangt af van Emirates’

Airbus laat marketingdirecteur John Leahy naar de Dubai Air Show gaan. De vliegtuigfabrikant hoopt op een grote order van Emirates, zo meldt Bloomberg op basis van vertrouwelijke gesprekken. Airbus zit in de maag met de A380. Er zijn geen nieuwe klanten meer te vinden voor de Superjumbo. Ook voor de vernieuwde versie, de A380plus, is maar weinig interesse.

Zekerheid
Het is de bedoeling dat de vliegtuigbouwer zeker twintig extra toestellen verkoopt aan Emirates. Ook hoopt men orders binnen te slepen van luchtvaartgroep IAG, All Nippon Airways en Thai Airways. Volgens de bronnen zou Airbus niet gerust zijn met alleen kleinere bestellingen van 5 tot 10 toestellen. Emirates moet de fabrikant toekomstzekerheid geven voor het A380-programma.

Emirates
Een bestelling van Emirates op de langere termijn is overigens niet gunstig voor Airbus. Doordat de luchthaven van Dubai bijna vol is overweegt Emirates een eventuele order pas na 2020 te plaatsen. Daarnaast gaf topman Tim Clark eerder aan zekerheid te willen hebben over het voortbestaan van het programma voordat Emirates nieuwe toestellen wil kopen.

Bij het uitblijven van nieuwe orders zou het productietempo verder omlaag moeten, naar minder dan één A380 per maand.

Vijf jaar
Airbus heeft volgens Jefferies-analist Sandy Morris nog 57 toestellen op de orderlijst staan. Hiermee kan de fabrikant nog ongeveer vijf jaar vooruit, met één maandelijkse levering. Emirates ontvangt nog 47, om de oudere toestellen te vervangen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button