fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Delta, AF-KLM en Virgin samen in joint venture

Delta, Air France-KLM en Virgin Atlantic beginnen een gezamenlijke joint venture. Dat maken de maatschappijen via een persbericht bekend.

Delta Air Lines koopt voor 375 miljoen euro een belang van 10 procent in partner Air France-KLM en krijgt een positie in de raad van bestuur van het bedrijf. Air France-KLM neemt op zijn beurt een belang van 31 procent in Virgin Atlantic. Delta heeft al een 49 procent van de aandelen in Virgin. Richard Branson houdt met zijn Virgin group een belang van 20 procent in Virgin Atlantic.

Alitalia
Volgens Delta is de joint venture een uitbreiding van het al bestaande trans-Atlantische samenwerkingsverband, waar ook Alitalia deel van uitmaakt. De Amerikaanse maatschappij wijst erop dat alle overeenkomsten nog moeten worden goedgekeurd door de autoriteiten en de aandeelhouders. De nieuwe joint venture heeft driehonderd dagelijkse trans-Atlantische vluchten en twaalf grote hubs aan weerszijden van de oceaan.

China
Air France-KLM maakt verder bekend dat behalve Delta ook China Eastern een belang van 10 procent in de Frans-Nederlandse combinatie neemt. Het totale aandelenkapitaal van het fusiebedrijf zal hiertoe worden vergroot. Delta en China Eastern krijgen samen 16 procent stemrecht. De Franse staat ziet het aandelenkapitaal verwateren, maar behoudt wel 23 procent stemrecht.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button