KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Delta, AF-KLM en Virgin samen in joint venture

Delta, Air France-KLM en Virgin Atlantic beginnen een gezamenlijke joint venture. Dat maken de maatschappijen via een persbericht bekend.

Delta Air Lines koopt voor 375 miljoen euro een belang van 10 procent in partner Air France-KLM en krijgt een positie in de raad van bestuur van het bedrijf. Air France-KLM neemt op zijn beurt een belang van 31 procent in Virgin Atlantic. Delta heeft al een 49 procent van de aandelen in Virgin. Richard Branson houdt met zijn Virgin group een belang van 20 procent in Virgin Atlantic.

Alitalia
Volgens Delta is de joint venture een uitbreiding van het al bestaande trans-Atlantische samenwerkingsverband, waar ook Alitalia deel van uitmaakt. De Amerikaanse maatschappij wijst erop dat alle overeenkomsten nog moeten worden goedgekeurd door de autoriteiten en de aandeelhouders. De nieuwe joint venture heeft driehonderd dagelijkse trans-Atlantische vluchten en twaalf grote hubs aan weerszijden van de oceaan.

China
Air France-KLM maakt verder bekend dat behalve Delta ook China Eastern een belang van 10 procent in de Frans-Nederlandse combinatie neemt. Het totale aandelenkapitaal van het fusiebedrijf zal hiertoe worden vergroot. Delta en China Eastern krijgen samen 16 procent stemrecht. De Franse staat ziet het aandelenkapitaal verwateren, maar behoudt wel 23 procent stemrecht.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close