OnderwerpProfessional

Designs voor nieuwe terminal Schiphol gepresenteerd

Vijf architectenbureau’s hebben deze week hun ontwerp voor de nieuwe terminal op Schiphol gepresenteerd aan een besloten jury van specialisten. In september wordt waarschijnlijk het winnende ontwerp geselecteerd, zo maakte de luchthaven woensdag bekend.

Nieuwe terminal
De nieuwe terminal, die wordt aangebouwd aan vertrek- en aankomsthal 1, moet in 2023 opengaan en is nodig om het snel groeiende aantal passagiers van Schiphol op te vangen. Ook moet deze Schiphol’s “positie van preferred airport” bij maatschappijen en passagiers verder ontwikkelen.

Nieuwe standaard
“De ambities van Schiphol voor de nieuwe terminal zijn om een nieuwe standaard neer te zetten voor de luchtvaart”, zo stelt de luchthaven in een persbericht. De terminal moet “het DNA van Schiphol omarmen”,”zeer efficiënt” zijn en de “nieuwste digitale mogelijkheden” bieden.

Bureau’s
De volgende vijf architectenbureau’s strijden met elkaar om de nieuwe terminal te mogen ontwikkelen: Kaan Architects in samenwerking met Estudio Lamela en ABT, UNstudio samen met HOK en Arup, MVRDV met KPF en Meinhardt, O.M.A. samen met WSP I Parson Brinckerhoff en S.O.M. samen met ADPI.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close