AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Etihad neemt verlies

Etihad heeft fors afgeschreven op haar vloot en deelnemingen waardoor de maatschappij een verlies noteerde van 1,9 miljard dollar over 2016.

Investeringen
Op vliegtuigen werd in totaal 1,1 miljard dollar afgeschreven. Investeringen in onder meer Alitalia en Air Berlin bleken aan het einde van het jaar 808 miljoen dollar minder waard te zijn.

Olie
De resultaten stonden ook onder druk door terrorismedreiging. Daarnaast daalden de olieprijzen sterk wat zorgde voor een verandering in de economie.

Regionaal
Onlangs viel het doek voor Etihad Regional, de regionale luchtvaartmaatschappij van Etihad. De maatschappij heeft afstand gedaan van een aandeel in de Zwitserse regiovlieger Darwin Airline, waarmee het opereerde als de regionale luchtvaartmaatschappij Etihad Regional. Het aandeel van 33,3 procent is verkocht aan het Sloveense Adria Airways.

Codeshare
American Airlines schortte deze maand de codeshare op met Etihad, als protest tegen de vermeende subsidies die de golfmaatschappijen van de overheid krijgen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button