NieuwsOverig nieuwsProfessional

Gekaapt vliegtuig na 40 jaar terug in Duitsland

Een toestel van Lufthansa dat in 1977 werd gekaapt is na 40 jaar teruggekeerd naar Duitsland. Dat meldt de NOS.

Herfst
De kaping van vlucht LH181 was onderdeel van de beruchte Duitse Herfst van de Rote Armee Fraktion. Om de autoriteiten onder druk te zetten bondgenoten vrij te laten werden moorden gepleegd en mensen ontvoerd.

Route
Het vliegtuig vloog van Mallorca naar Frankfurt met 91 mensen aan boord, terwijl het werd gekaapt door vier leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, dat sympathiseerde met de RAF.

Kaping
De kapers vermoordden de piloot en dreigden het toestel op te blazen, waarop de regering besloot in actie te komen. Een anti-terreureenheid bestormde het toestel en bevrijdde alle gijzelaars. Drie van de kapers kwamen om het leven.

Kerkhof
Het toestel werd schoongemaakt en weer in gebruik genomen door de Duitse maatschappij. Later kwam het in handen van een Braziliaanse onderneming. Aan het eind van zijn leven belandde het op een vliegtuigkerkhof in Fortaleza.

Transport
De Duitse minister Gabriel hoorde in februari waar het vliegtuig terecht was gekomen. De regering besloot om het te kopen voor 20.000 euro. Het toestel kan niet meer vliegen en wordt daarom in stukken aan boord van een transportvliegtuig vervoerd, wat twee miljoen euro kost.

Symbolisch
De minister zegt dat de boodschap van het vliegtuig is dat ze niet zullen buigen onder terrorisme. “We laten ons niet klein krijgen. We zijn sterker.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close