AirlinesIncidentenOnderwerpVeiligheid

Boeing 777 beschadigt landingsbaan Jakarta

De luchthaven Halim P.K. Airport in Jakarta is vrijdag tijdelijk dicht geweest omdat de landingsbaan beschadigd was. Volgens lokale media was een toestel van Garuda verantwoordelijk voor de beschadiging.

Het bewuste toestel beschadigde volgens de lokale krant Kompas de landingsbaan bij de start. De 777-300ER vertrok rond 08.45 uur lokale tijd met passagiers naar Medina, blijkt uit data van Flightradar24.com. Na het vertrek bleek een deel van het asfalt op de baan losgelaten te zijn.

Reparatie
Om de schade te repareren ging het vliegveld tussen 9.00 en 12.00 uur Indonesische tijd tijdelijk dicht. Volgens een woordvoerder van de luhcthaven liet een stuk asfalt van twee bij drie meter en 25 centimeter los. “Het kwam los toen het vliegtuig vertrok”, stelt de zegsman.

Tweede reparatie
Na de eerste reparatie ging het vliegveld weer open, maar volgens een Indonesische luchtvaartjournalist werd de baan daarna weer gesloten. Op Flightradar24 is te zien dat de luchthaven met veel vertragingen kampt. Een aantal vluchten is verplaatst naar Soekarno Hatta, de andere luchthaven van Jakarta.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button