fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Southwest neemt 737 MAX in augustus af

De Amerikaanse low-cost gigant Southwest neemt in augustus de eerste 737 MAX af bij Boeing. De toestellen worden vanaf oktober op lijnvluchten ingezet. Dit meldt FlightGlobal.

De low-cost carrier heeft bij Boeing 200 exemplaren van de MAX besteld. Oorspronkelijk zou de maatschappij de launch-customer van het toestel worden. Dat werd echter Malindo Air uit Indonesië. Het eerste toestel in het blauw-geel-rode kleurenschema van Southwest moet in oktober worden ingezet. CEO Craig Keeger verwacht geen vertragingen bij de eerste aflevering, zegt hij tegen FlightGlobal.

Classics
De maatschappij is één van de weinige maatschappijen die nog op relatief grote schaal met 737 classics vliegt. De carrier heeft nog 67 737-300’s in dienst, maar faseert die voor eind september uit. De vliegtuigen zijn gemiddeld 22 jaar oud. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers maakte Southwest ook bekend dat de maatschappij de laatste vier opties voor de 737-800 omzet in 737 MAX-8’s.

Krimpende vloot
De 737 MAX wordt vanaf oktober ingezet. Dit leidt er wel toe dat de vloot van Southwest iets krimpt. Van de 763 toestellen die er nu vliegen, blijven er 707 over, voorspelt het bedrijf. Op termijn wordt dat weer aangevuld door de 737 MAX die nieuw in de vloot komt.

Uitstel
Een deel van de 200 toestellen wordt pas rond 2025 geleverd. Dat zou in eerste instantie al in 2023 zijn, maar Southwest stelde vorig jaar de levering van 67 vliegtuigen uit.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button