NieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier positieve cijfers tweede kwartaal

Waar Bombardier in het tweede kwartaal van 2016 nog verlies leed, zijn de cijfers in dezelfde periode van dit jaar een stuk beter uitgevallen. De vliegtuigbouwer noteerde een winst voor belastingen van 164 miljoen dollar.Winstverwachting
De omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 4,1 miljard dollar. Dankzij de goede resultaten stelt het bedrijf de winstverwachting voor 2017 naar boven bij. Die moet tussen de 580 en 630 miljoen dollar uitkomen.

Orders
Bombardier ontving in het tweede kwartaal twaalf orders voor de Q400 turboprops en intentieverklaringen voor 52 toestellen, waaronder een voorlopige order van vijftig vliegtuigen van SpiceJet. Er werden twintig vliegtuigen afgeleverd, waarmee de halfjaardoelstellingen zijn gehaald.

Prestaties
“We gaan voortdurend vooruit op de uitvoering van ons 5-jaren plan. Met onze sterke prestaties van het afgelopen half jaar zitten we op de goede weg om onze verwachtingen voor het hele jaar te behalen”, aldus Alain Bellemare, CEO van Bombardier.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.