fbpx
Onderwerpen

‘Terreuraanslag op vliegtuig voorkomen’

De Australische politie heeft een terroristische aanslag op een vliegtuig voorkomen. Dit meldt premier Turnbull zondag. De terrorisme-eenheid is zaterdag vijf woningen in buitenwijken van Sydney binnengevallen.

Explosieven
Er zijn volgens de premier vier terreurverdachten aangehouden bij de huiszoekingen. Het zou volgens de politie gaan om geradicaliseerde moslims. Zij waren van plan met zelfgemaakte explosieven een vliegtuig op te blazen. De politie kon niet zeggen waar de aanslag gepland was.

Maatregelen
Op Australische luchthavens zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. De wachttijden op de vliegvelden lopen hierdoor naar verwachting op. Passagiers wordt opgeroepen zo min mogelijk bagage mee te nemen.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button