AirlinesNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Singapore verbouwt cabines A380-vloot’

Singapore Airlines is van plan om de cabines van veertien A380’s in haar vloot te vernieuwen. Dat meldt FlightGlobal. De maatschappij kon geen details geven, maar verwacht tegen het eind van dit jaar een planning voor de werkzaamheden te presenteren.

Klassen
Volgens een bericht van een lokale nieuwsbron is Singapore van plan alle stoelen in het vliegtuig te vervangen en het in-flight entertainmentsysteem te vernieuwen. Alle klassen aan boord zouden een renovatie ondergaan.

Aan boord van de A380’s zijn twaalf first class suites op de benedenverdieping. In de nieuwe situatie worden deze mogelijk verplaatst naar de bovenverdieping. Ook zou het aantal worden verkleind tot zes.

A380plus
Het is niet duidelijk of Singapore de indeling van de A380plus gedeeltelijk volgt, waarbij het aantal zitplaatsen in de economyclass sterk toeneemt met onder meer een optie voor een 3-5-3 configuratie. Momenteel heeft de economyclass bij SIA een 3-4-3 opstelling. De A380plus werd vorige maand gepresenteerd om de Superjumbo opnieuw in de markt te zetten.

Terug
Singapore vliegt met 19 A380’s. Vanaf oktober worden vijf teruggenomen door leasebedrijven. De maatschappij ontvangt tussen oktober en mei 2018 vijf nieuwe exemplaren, waardoor de vloot even groot blijft. De nieuwe A380’s krijgen dezelfde vernieuwde indeling. Singapore was in 2007 de eerste maatschappij die de A380 in gebruik nam.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close