AirlinesFrequente reizigerIndustrieNieuwsOnderwerp

Eurowings neemt eerste vluchten Brussels over

De integratie van Eurowings en Brussels Airlines krijgt vorm. Vanaf dit najaar vervangt prijsvechter Eurowings een aantal vluchten van Brussels Airlines. Dit blijkt uit de dienstregeling van de maatschappijen.



Eurowings
Het betreft twee vluchten per dag tussen Brussel en Berlijn Tegel. Eurowings neemt per oktober de ochtendvlucht en avondvlucht voor haar rekening. De maatschappij zet daarvoor een Airbus A319 in van Air Berlin. Lufthansa wet-leaset sinds begin dit jaar 38 toestellen van Air Berlin. Deze worden gebruikt door dochtermaatschappijen Eurowings en Austrian Airlines.

Geïntegreerd
Vanaf 2018 wordt Brussels geïntegreerd in de Lufthansa Group, als onderdeel van Eurowings. Eind vorig jaar bemachtigde Lufthansa de resterende 55 procent van de aandelen in Brussels, waarmee het bedrijf volledig werd overgenomen.

Volgens een woordvoerder van Eurowings tegenover het Duitse airliners.de worden de vluchten tijdelijk overgenomen, tot maart 2018, om te testen waar synergievoordelen te behalen zijn. Momenteel wordt bekeken in hoeverre Eurowings de vluchten van Brussels in de toekomst uitvoert.

Merk
De merknaam Brussels blijft bestaan, maar krijgt na verloop van tijd wel de toevoeging “lid van de Eurowings Group”. De overname moet de marktpositie van de Belgische luchtvaartmarkt verder verstevigen. De luchtvaartgroep wil het uitgebreide Afrikaanse netwerk van Brussels benutten, zo liet Lufthansa bij de bekendmaking van de overname weten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.