fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

TAP A330 regelmatig te zien op Curacao

Voor het eerst in vele jaren is TAP weer regelmatig op de luchthaven van Curacao te zien. De Portugese maatschappij maakt daar sinds vrijdag drie keer per week een tussenstop tijdens de vlucht van Caracas naar Lissabon, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

Crew
Vanwege de onrust in Venezuela heeft TAP besloten om haar crew niet meer in Caracas te verwisselen, maar op Curacao. Dat is de enige reden waarom er voortaan gestopt wordt op het eiland: het is voor passagiers niet mogelijk om in of uit te stappen.

Profiteren
Hoewel het Antilliaanse eiland dus niet beter bereikbaar wordt, profiteert de luchthaven wel van de landingsgelden die TAP moet betalen. Daarnaast zullen de lokale spotters nu regelmatig een Airbus A330-200 in de groen-rode kleuren van TAP kunnen fotograferen.

Onduidelijk
Het is onduidelijk hoe lang TAP Curacao zal aandoen: de maatschappij overweegt om – net als vele andere maatschappijen – de vluchten naar Caracas helemaal te schrappen. Venezuela zucht namelijk niet alleen onder politieke onrust, maar ook onder een sterk krimpende economie.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button