fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

Nog meer A330neo’s voor TAP Portugal

Met veertien stuks in de boeken had TAP al behoorlijk veel Airbus A330neo’s besteld, maar daar komen er nog vier bij, zo maakten de Portugese maatschappij en leasemaatschappij Air Lease Corporation eerder deze week bekend.

Bestellingen
Naast de vier extra A330-900’s heeft TAP ook een order geplaatst voor één A320neo, waardoor het totaal aan bestellingen voor de A320neo-familie (waaronder ook de A321 en A319 vallen) uitkomt op veertig. De extra toestellen moeten TAP in staat stellen om zowel de vloot te vernieuwen als om meer bestemmingen en hogere frequenties te kunnen aanbieden.

A330neo
TAP Portugal is de launch customer van de A330neo, waarvan er wereldwijd zo’n 200 zijn besteld, en verwacht het eerste toestel volgend jaar. Door het gebruik van nieuwe motoren en aanpassingen aan de vleugels moeten die toestellen een stuk zuiniger zijn dan de huidige generatie A330’s. De A330-900 volgt de A330-300 op en de A330-800 de A330-200.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button