fbpx
Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Boeing 787 vliegt eigen silhouet in bijna 18 uur

Al sinds gisteravond is vlucht BOE004 onderweg. De Boeing 787-8 Dreamliner met registratie N7874 maakt een testvlucht boven de Verenigde Staten, maar geen gewone. Op de vliegradar is te zien hoe het vliegtuig het silhouet van een grote Dreamliner ‘tekent’.

Silhouet
Het lijkt erop dat Boeing wil laten zien hoe efficiënt het vliegtuig is. De N7874 is voorzien van nieuwe Rolls-Royce Trent 1000 motoren. De afgelopen weken maakte het meerdere testvluchten. Na 14 uur vliegen was het silhouet voltooid. Inmiddels is het toestel op weg terug naar Boeing Field in Seattle. Daar wordt het bijna 18 uur na vertrek verwacht.

18 uur
Op papier heeft de Boeing 787-8 die nu op de markt is een reikwijdte van circa 13.600 kilometer. Deze Boeing heeft bij aankomst in Seattle iets meer dan 15.900 kilometer afgelegd, in bijna 18 uur. Dat is bijna dezelfde afstand als Amsterdam – Brisbane, in Australië. Ter vergelijking: de langste 787-lijnvlucht ter wereld op dit moment is San Francisco – Singapore, 13.626 kilometer in circa 16 uur en 25 minuten.

Niet eerder werd een ‘tekening’ gemaakt van deze omvang. Boeing maakte eerder met de 737 MAX ook een luchttekening, maar wel een stuk kleiner.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button