fbpx
Naast het nieuwsNieuws

KBX verlaat Nederland definitief

De PH-KBX vertrekt vandaag definitief uit Nederland. De Fokker 70 begint aan een reis van vijf dagen naar Brisbane in Australië. Het toestel deed ruim 20 jaar dienst als regeringsvliegtuig. Eind mei werd het buiten gebruik gesteld.

Tussenstops
Het vliegtuig zal dan om 12:00 uur vertrekken vanaf vliegbasis Woensdrecht. De vlucht naar Australië wordt uitgevoerd met een aantal tussenstops. Er zijn stops gepland in de Verenigde Arabische Emiraten, India, Maleisië, Indonesië en Australië. Daar wordt het vliegtuig bijgetankt en kan de crew rusten. Het Nederlandse luchtvaartbedrijf Southern Cross International voert de overtocht uit.

Alliance
In Australië wacht een nieuwe eigenaar. Alliance Airlines zal de KBX gebruiken voor VIP-vluchten. Het bedrijf heeft een volledige Fokker-vloot. Er zijn zeventien F100’s en elf Fokker 70’s in dienst. Daarnaast vliegt Alliance met vijf Fokker 50 turboprops. De maatschappij is de grootste gebruiker van Fokker-vliegtuigen.

De registratie van het vliegtuig wordt aangepast zodra het is uitgeschreven uit het Nederlandse luchtvaartregister. Onder de Australische vlag vliegt het als VH-KBX.

PH-GOV
Nederland werkt intussen aan een nieuw regeringsvliegtuig. Bekijk hier de eerste concept-beelden.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button