fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

Air France volgt KLM met no-fly zone Noord-Korea

Air France gaat met een ruimere boog om Noord-Korea heen vliegen. De luchtvaartmaatschappij vergroot de no-fly zone rond het land, nadat een vliegtuig van Air France op tien minuten afstand van de plek vloog waar een raket in zee stortte. KLM vloog al met een grotere boog rond Noord-Korea, zo laat de maatschappij weten aan Up in the Sky.

Raket
De Boeing 777-300ER van Air France was afgelopen zaterdag met 323 mensen aan boord onderweg als vlucht AF293 van Tokio naar Parijs. Het toestel vloog op circa 100 kilometer afstand van de Noord-Koreaanse raket, zo blijkt uit een eerdere analyse van CNN. De raket stortte 45 minuten na de lancering in de Japanse Zee.

Reistijden
De grotere no-fly zone rond Noord-Korea betekent dat de vliegtijden bij Air France kunnen toenemen. De vliegtijd van Parijs naar Tokio bedraagt nu nog circa 12 uur. Het luchtruim van Noord-Korea geldt al lange tijd als no-fly zone voor internationale maatschappijen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button